English Начало Контакти

България в ЕС

НАРЕДБА № Н-17 от 13.12.2006 г.

 

за прилагане на разпоредбите на Приложение № 37 и Приложение № 38 от Регламент(ЕИО) № 2454/93 на Комисията относно писмено деклариране чрез Единния административен документ

Глава първа

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. С тази наредба се урежда реда за попълване на Единния административен документ(ЕАД) при писмено деклариране на стоки пред митническите учреждения в съответствие с Регламент (ЕИО) № 2454/93 на Комисията въвеждащ разпоредби за прилагане на Регламент (ЕИО) № 2913/92 установяващ Митническия кодекс на Общността, наричан по-долуРегламент № 2454/93.

Чл. 2. Съгласно чл. 208, ал. 5 от Регламент № 2454/93, допълнителни формуляри на ЕАД не се използват, когато писмената декларация се изготвя чрез специализиран софтуер.

Чл. 3. (1) ЕАД се попълва на български език.

(2) Изключение от ал. 1 се допуска само за задължителните кодове, които се попълват на латиница.

Чл. 4. В случаите, в които е предвидено в клетките на ЕАД да се попълва изразът "По списък", списъкът се изготвя в толкова екземпляра, колкото са формулярите на ЕАД, изисквани запоставяне под съответния режим, и е неделима част от ЕАД. Списъкът трябва да включва най-малко номер на клетката на ЕАД, за които се отнася, и пълната информация, изисквана за съответната клетка на ЕАД, и трябва да бъде подписан от декларатора.

Чл. 5. Клетките на ЕАД, които се изискват за попълване в зависимост от митническия режим или митническото направление, под които ще се поставят стоките са дадени в приложение № 1.

Изтегли пълния текст:свали pdf (1Mb)