English Начало Контакти

Информация за проекти

Работна Среща E-child София

На 5 Юни 2013 в София, в  зала New York, Интерпред БАПИОТ, бе домакин на работна среща на участниците в международния проект  E-child”, който се финансира от европейската комисия.

Основната цел и краен резултат от проекта е разработването на международна мулти-езикова онлайн платформа за провеждане на виртуални курсове за обучение на дизайнери на детско облекло съгласно европейските и национални стандарти за качество и комфорт. 

На срещата в София присъстваха  Долорес Сегура (Испанска асоциация за детски облекла -ASEPRI), Клара Солвес (Институт по биомеханика,Валенсия - IBV) Петра Илонен, (Финландска дизайнерска асоциация- ORNAMO), Кенет Линдкуист (Шведски педагогически център –STPKC), Андрес Бош Аламар (Европейска асоциация за детска мода - Children’s Fashion Europe), Вероник Легранд ( Френска асоциация за детски продукти - Nova Child ).

По време на срещата се обобщиха резултатите от проучването за изискванията в различните държави относно детското облекло ,приоритетите и изискванията на родителите при избора на детски продукти. Бяха обсъдени последните допълнения които да се включат в он лайн обучението , както и спецификата на продуктите за деца и строгите изисквания за качество, комфорт и безопасност.

БАПИОТ представлява българските фирми производителки на детско облекло и ще притежава правата за разпространението на  крайния продукт.

Участниците посетиха водещи фирми в сектора ,като „Колев и Колев”, „БГТекс”, „Тека ЕС”, ”Нианел ” и др.