English Начало Контакти

Информация за проекти

Стартира набирането на проекти за 2008 г. по Националните програми "От социални помощи към осигуряване на заетост"

 

От 22 октомври до 9 ноември 2007 г. бюрата по труда в страната ще приемат проекти по Национална програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" и Национална програма "Асистенти на хора с увреждания" за дейност "Социален асистент". За реализация на Националната Програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" през 2008 г. се предвижда да бъдат разкрити над 22 000 работни места за около 71 млн. лв.

Кандидат-работодателите могат да получат пълна информация за условията, формулярите и критериите, на които трябва да отговарят проектите, в бюрата по труда, регионалните служби по заетостта, както и на Интернет страницата на Агенцията по заетостта http://www.az.government.bg/.

По време на разработването на проектите, работодателите могат да получават текущи консултации както от служителите от бюрата по труда, така и в регионалните служби по заетостта и експертите за техническа помощ по програмата.

Работодатели по Програмата могат да бъдат: Областни управители, Общински администрации, общински и държавни фирми, частни фирми, неправителствени организации, физически лица, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, регистрирани по Закона за подпомагане на земеделските производители и/или по Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Процесът на оценка и класиране на подадените проекти ще приключи на 15.12.2007 г., когато Агенцията по заетостта ще обяви окончателно одобрените за финансиране проекти. Списъкът на одобрените за финансиране проекти ще бъде поместен и на Интернет страницата на Агенцията по заетостта.