English Начало Контакти

Информация за проекти

"European Partners" стартира проекта UMBRELLA за износ на български модни облекла

 

"European Partners" стартира проекта UMBRELLA, насочен към български фирми от сферата на модните облекла, проявяващи интерес към износ на собствена продукция в Източна Европа (Русия, Унгария, Полша) и Западна Европа (Испания, Великобритания, скандинавските страни). Проектът е разработен от датския офис на "European Partners" в сътрудничество с водещи експерти в областта на маркетинга. Идеята на UMBRELLA е промоцирането на няколко избрани български марки модни облекла и аксесоари, осъществяването на маркетинг и продажби на съответните чужди пазари.

Екипът на "European Partners" има известен опит в модния бизнес в различни страни, благодарение на който е достигнал до извода, че много фирми-производителки на облекла с отлично качество и дизайн се нуждаят от професионална помощ при навлизането си на нови пазари, основана на познаване на съответния пазар, език, дистрибуционни канали, както и на контактите с мрежата от местни партньори. Oсвен това oсъществяването на износ и съпътстващите го дейности изискват от фирмите-производителки значителни финансови и човешки ресурси, които те невинаги могат да подсигурят в дадения момент.

Кои са основните предимства за фирмите-участнички в "UMBRELLA"? На първо място, това е възможността да започнат маркетинг и износ на изделията със своята марка на атрактивни чуждестранни пазари - без да се налага да инвестират големи суми и да ангажират за целта част от персонала си. Екипът на "European Partners" поема грижата за маркетинговите проучвания, предварителните контакти с потенциалните търговски партньори, участията в панаири и изложения, последващата комуникация с търговските партньори, приемането на поръчките и изпращането им до фирмите. Те реализират поръчките и ги изпращат до клиентите.

График на работата. "European Partners" планира да проведе първите срещи с фирми, заинтересовани от участие в проекта, в края февруари и март 2006 г. За да могат те да получат услуга с високо качество, както и конкретни положителни резултати, броят им ще бъде ограничен до 7. Това трябва да бъдат фирми със собствена търговска марка, модерен дизайн, високо качество на продукцията, които не са изнасяли собствена продукция или желаят да разширят износа си. Избраните фирми ще бъдат запознати с подробностите по проекта, с финансовите аспекти, както и със задълженията и отговорностите на всички страни. Първото предварително пътуване ще бъде в Испания през април 2006 г. То ще включва посещения в магазини за модни облекла и установяване на контакти с потенциални търговски партньори. Целта му ще бъде идентифициране на най-удачния подход за навлизане на испанския пазар, подготовка за участието и организиране на срещи с потенциалните партньори по време на модния панаир в Мадрид на 31.08.-03.09.2006 г. През есента на 2006 г. ще бъде организирано посещение в Русия.

Заплащане. Заплащането ще се определя основно от количеството продадени стоки. Екипът на "European Partners" ще договори с фирмите-участнички комисионна от реализираните продажби. Съществено предимство на предлаганата схема е, че разходите на екипа за пътувания, комуникация, участие в изложения и т.н. ще бъдат поделени между фирмите-участнички в проекта (от 5 до 7).

За повече информация: Ралица Атанасова, координатор "Проекти", тел. 02/931 73 60, факс 02/931 73 50, e-mail: ra@ep-bg.com