Информация за пресата

BGate-2010 - събитието на годината за професионалистите в модния бранш

От 16 до 18 септември 2010 г. Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ - www.bgtextiles.org)   организира специализираното B2B изложение BGate-2010. За девета поредна година то ще се проведе в Интер Експо Център, София.

 Изложението ще бъде официално открито на 16 септември 2010 в10:30 ч. от г-н Франческо Марки, генерален директор на EURATEX(Европейската конфедерация по облекло и текстил -www.euratex.eu), зам. министър Евгени Ангелов, МИЕТ, г-жа Валерия Жекова, Председател на УС на БАПИОТ. Ще присъстват шефове на  асоциации от Германия, Белгия, Австрия, Италия, Франция, Холандия, Румъния, Сърбия, Македония, Албания, България, както и дистрибутори, партньори, търговци и изложители, български и европейски  медии.

 

Тази година BGate-2010 ще има подчертан европейски акцент. Като организатор и домакин БАПИОТ има абмицията да акцентира предимствата и възможностите българската шивашка индустрия и добрите условия за инвестиции и производство в България. Изложението ще затвърди реномето на страната ни, като център на европейската модна индустрия, ще покаже постиженията на най-добрите български фирми, ще стимулира стратегическо сътрудничеството със съседните страни и Европа.

 

За първи път България е домакин и на две работни срещи на EURATEX. Шефовете на най-големите браншови асоциации по облекло, текстил и мода от Германия, Австрия, Франция, Холандия, Белгия, България,  Румъния и Балканските страни ще се срещнат на 16 и 17 септември в София.
 

На модно ревю на 16 септември от 18:30 ч. водещите български производители на облекло ще покажат новите си колекции за сезон пролет-лято 2011. Ще присъстват официални гости и партньори от чужбина, посланници, участници в работните срещи на EURATEX и представители на министерства. Ревюто ще бъде последвано от коктейл.

 

Оставаме на разположение за допълнителни въпроси.


БАПИОТ: тел.: 02 9693161, 9693166, факс: 02 9693181, e-mail: association@bgtextiles.org
____________________________________________________________________________

EURATEX е най-голямата организация по облекло и текстил в Европа и  гласът на европейската шивашка индустрия. Основната цел на организацията е да създаде среда в Европейския съюз, която е благоприятна за производството на текстилни изделия и облекла. Със седалище в Брюксел, организацията  работи с  най-важните ръководни органи на ЕС, Парламентът и Съветът на Европа.БАПИОТ е член на организацията от 5 години.

ЕС-27 е най-големият пазар за текстилни изделия и облекла. Европейската промишленост е вторият световен износител на текстил и облекло с годишен оборот над 167 млрд. Евро, а в 128,000 компании работят над 2 млн. работници.