English Начало Контакти

Информация за пресата

Среща на експерти и асоциации по облекло и текстил от Европа с български предприятия от модния бранш организира БАПИОТ


В периода 7- 9 септември 2011 г. в София ще съберат международни европейски експерти, браншови  организации по облекло и текстил, и мениджъри на български предприятия от шивашката и текстилна индустрия.  Експерти и шефове на асоциации от Франция, Германия, Холандия, Австрия, Белгия, Турция, Финландия, Полша, Русия, Италия, Испания, Англия и др. страни ще се запознаят отблизо с българската индустрия за облекло, високо качество и стандарти на производство, заради което в България от години се произвеждат най-известните модни марки. Чуждестранните участници  ще се срещнат с водещи български фирми, ще разгледат шивашки предприятия за производство на облекло, ще участват в организирана презентация на фабрика за мъжки облекла по поръчка, дегустация на български  вина.

Срещата ще бъде открита от зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма  г-н Евгени Ангелов. Валерия Жекова, председател на БАПИОТ, ще представи възможностите и предимствата на сектора „Облекло и текстил”.

Домакин на събитието е БАПИОТ с подкрепата и организацията на ИАНМСП. Модератори са г-н Франческо Марки, генерален директор на Euratex,  и г-жа Луиза Сантос, директор международни пазари и търговия в Euratex (www.euratex.eu )