English Начало Контакти

Информация за пресата

BGATE 2008 : ИНОВАЦИИ, КАЧЕСТВО И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

 

 

 

 

От 25 до 27 септември  2008 г. в Интер Експо и Конгресен Център - София, ще се проведе 6-то издание на Балканското изложение за облекло и текстил BGate (http://www.bgateexpo.com/bg ).

На площ от 5200 кв.м се представят над 120 директни изложители, които показват най-новото в текстилната индустрия - от готовия продукт до всички необходими материали и модни аксесоари за производството на облекло, текстилни и шивашки изделия, машини и оборудване, както и обувки и кожени изделия.

Освен фирмите, които поддържат траен интерес към BGate от създаването му до сега, ще се представят и над 20 нови компании, а с колективно участие са 11 турски и 6 италиански фирми. Сред постоянните  участници от създаване на изложението са компании от Гърция,  България и Турция, нови участници от тази година са фирми от Италия и Португалия.

В трите дни на специализираната изложба са предвидени посещения на бизнес делегации от Канада, Австрия, Швейцария, Украйна, Белгия, Франция, Албания, Македония, Германия.

Четири  са темите на BGate-2008:

BGate Стил - производители на текстил и облекло със собствена марка от   България и балканските страни;

BGate Партньори - производители на текстил и облекло, работещи по поръчка;

BGate Оборудване и услуги - производители и вносители на оборудване и аксесоари за индустрията, фирми, предлагащи услуги на сектора;

BGate Аксесоари - производители и вносители на кожени изделия, обувки и галантерия.


В сектора BGate Стил се представят фирми - производители на текстил и облекло със собствена марка. В дните на изложението модните къщи по традиция превръщат изложбените зали в атрактивна сцена за най-новите си колекции. 

В BGate Партньори участват фирми, които имат развити търговски контакти в изработка на облекло по поръчка - пълно или частично. Капацитетът на българските компании позволява да съчетават производството и налагането на пазара на собствени търговски марки с изпълнението на поръчки за световно известни марки - Max Mara, ХугоБос, Луиджо, Гауди, Манго, Зара, Щтренез, Живанши, Ескада, Пиер Карден, Мекс, Армани, Индуико, Лиз Шармел, Интимисими. 

В BGate Оборудване и услуги са представени 37 фирми за машини, услуги и софтуер.Интерес представляват нови модели професионалните шевни машини, текстилните лазери, машините за кожено-галантерийната индустрия.

Пъстротата на изложението допълват материалите и технологиите за производство на ръстови и фирмени марки и етикети за текстилната и шивашка промишленост. Показани са аксесоари и спомагателни материали, продукти за пасмантерийното производство, декоративни елементи и всичко необходимо за шивашката промишленост.

Участници в изложението са и фирми, които допълват текстилния бизнес с богат избор на услуги - пране, моден и рекламен текстилен ситопечат, щампиране и специални ефекти на готови текстилни изделия, бобиниране и багрене на прежди, апретиране и финишна обработка на ленти, плетене и др.

Нова тема в BGate - 2008 е  изложбен сектор Модни Аксесоари. Този сегмент представя 7  компании, които  показват  колекции от обувки, вратовръзки, чанти и др.

BGate е специализирано бизнес изложение, закрито за широка публика и продажби на дребно.

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА

Деловата програма на изложението включва провеждането на „Първи международен форум за женско предприемачество", в сътрудничество с Асоциацията на жените предприемачи в България  „СЕЛЕНА". В продължение на два дни бизнес дами от България и Европа ще дискутират  приноса на женското предприемачество за създаване на ефективна  и модерна производствена среда.

На 25 - 26 септември в рамките на изложението ще се проведе Международната Конференция на тема "Иновации в Текстила и облеклото". Планирани са презентации, свързани със защита на търговската марка, сертификация и системи за качество, съвременни решения за персонала, както и оптимизацията на производството и управлението на финансите.

Агенцията по заетостта и вестник "Дева плюс" организират Национална  Младежка трудова борса за дизайнери, конструктор-моделиери, технолози и десенатори.

В 18 часа на 25 септември /четвъртък/ Българската асоциация на производителите  и износителите на облекло и текстил организира представително модно ревю, на което са поканени специални гости. Ревюто е подготвено съвместно с  креативно студиоT&Y" и модна агенцияNext ONE".

Първият ден на BGate ще  продължи в клуб „Ескейп", където Асоциацията организира за първи път BGate Fashion Night.

Подготовката, организацията и провеждането на BGate -2008 се осъществява от

Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ) и съорганизатор Агенция Булгарреклама .

Работно време на BGate -2008:  

25 и 26 септември -  10.00 - 18.00 часа,

27 септември         -  10.00  - 17.00 часа

За допълнителна информация и контакти :
Българска асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил:  (02) 969 31 81, 969 31 66 , 0886175315, 0886175282