English Начало Контакти

Информация за пресата

На 17 септември се открива BGate 2009/Есен, специализираното международно изложение за професионалистите в модната индустрия.

На 17 септември се открива BGate 2009/Есен, специализираното международно изложение за професионалистите  в модната индустрия.

На  BGate 2009/Есен ще участват производители на текстил и облекло със собствена марка,  производители на облекло работещи по поръчка, производители и вносители на машини, оборудване и аксесоари за индустрията и  услуги за сектора. Фирми от България, Германия, Гърция, Австрия, Турция  ще покажат нови колекции облекла, аксесоари и услуги  на BGate 2009/Есен, който се провежда за осми пореден път.

BGate 2009/Есен се открива официално  в 11:30 часа на 17 септември (четвъртък). След това известни български модни къщи ще представят колекциите си за 2010 г. на модно ревю. Моделите от агенция „ Висаж" ще дефилират  в  дамски официални и бутикови облекла, трикотаж и дамска конфекция на „Етере", „Нианел", „Кенсол", „Лара Вил", „Магнолика", модно студио „Коралия",  и др. Млади дизайнери и преподаватели от НБУ ще представят свои вдъхновения от етно модата и отминали епохи.

Специално за да представи българската модна индустрия и BGate 2009/Есен пред  европейските читатели пристига  Josef De Coster. Журналистът пише за известни европейски специализирани издания: Knitting International, Textiles Eastern Europe, Texpress, Emerging Textiles, International Market News, Textile Asia.Той ще пътува из страната и ще посети известни фирми от бранша за дамско и мъжко облекло, трикотаж  и компании с чуждестранни инвестиции

На официалното откриване  в 11:30 часа на 17 септември, ще присъстват зам. министър Евгени Ангелов, МИЕТ , посланници  и техните съпруги, дами от бизнеса, журналисти .



Източник: БАПИОТ