English Начало Контакти

БАПИОТ и неговите членове в пресата

"Монбат", Фикосота синтез" и "Д & Л Диел" с награди от конкурса "Родното е модно"

 

В края на м. декември на тържествена церемония в столичния хотел "Шератон" министърът на финансите Пламен Орешарски връчи наградите от конкурса "Родното е модно и в чужбина". Събитието отбеляза заключителния етап на националната кампания в подкрепа на родното производство. Наградата "Златен компас" - за стоки с успешна реализация на международните пазари, получиха три фирми.
За потребителска стока бе отличена фирма "Фикосота синтез" ООД, производител на перилни препарати. В категория "Индустриални стоки" призът бе присъден на производителя на акумулатори "Монбат" АД, а наградата на българските медии получи фирма "Д & Л ДИЕЛ"АД - производител на спортни облекла.
И трите фирми са членове на БТПП.
Три фирми - членове на БТПП, са победители в конкурса "Родното е модно и в чужбина". Министерството на финансите им връчи награди "Златен компас". На снимката: Представителите на наградените фирми - Красен Кюркчиев - управител на "Фикосота синтез" ООД, Атанас Бобоков - член на УС на "Монбат" АД, Диана Главинова - управляващ директор на "Д & Л Диел" АД (от ляво на дясно).
Конкурсът беше организиран от Министерството на финансите, Българската търговско-промишлена палата, Българската стопанска камара, Съюза на работодателите в България, Съюза на издателите в България и Съюза на българските национални електронни медии.
Журито, включващо представители на БТПП, БСК и СРБ, номинира следните фирми:
 

В категория "Потребителски стоки":

  • "Арома" АД - козметични продукти;
  • "Идеал стандарт" АД - санитарно оборудване;
  • "Фикосота Синтез" ООД - перилни препарати;

В категория "Индустриални стоки":

  •  "КЕТ" АД - модулни електроинсталационни изделия.
  • "Монбат" АД - акумулатори;
  • "Приста ойл" АД - смазочни масла.

Номинациите в третата категория бяха направени от жури, включващо представители на Съюза на издателите в България и Съюза на българските национални електронни медии. Номинираните фирми са следните:

  • "Арома" АД - козметични продукти;
  • "Д & Л ДИЕЛ" АД - спортни облекла; 
  •  "Идеал стандарт" АД - санитарно оборудване.

Критериите за оценка на фирмите са основно стоката да е позната у нас и в чужбина, да има ръст на износа спрямо предишната година и да е качествена.