English Начало Контакти

БАПИОТ и неговите членове в пресата

Първо българско участие в Седмицата на модата в Копенхаген

С рокля на българския моден бранд ETERE беше закрито ревюто CIFF TrendShow в рамките на Седмицата на модата в Копенхаген, която се проведе в периода 07 - 10 Февруари 2008 г. Това е първата българска марка, допусната за участие на най-престижното модно събитие в Северна Европа. Системата за одобряване на модели за ревюто е много стриктна. Получаваме стотици облекла от цял свят, но шоуто е с ограничени рамки и малка част от най-добрите дрехи могат да намерят мястото си на сцената, обясниха организаторите на модното събитие.

Ревюто беше концентрирано в четири основни теми: On the move, Dark Fiction, Soft tech и Kitch Mix. Във всяка от темите бяха показани по девет облекла. Най-актуалните модните тенденции за сезон есен/зима 2008/2009 г. бяха подготвени от агенция Perclers Paris. За стайлинга и сцената се погрижи датското дуо Femmes Regionales, които станаха популярни с работата си за компании като Дизел и MTV.

Специален гост на ревюто беше датската коронована принцеса Мери. Интересът към шоуто беше по-голям от всяка друга година, коментираха организаторите от Bella Center. Повече от 300 медии от Европа, Дубай, Москва, Япония и други точки на света бяха акредитирани да посетят ревюто. Престижният вестник Urban писа: „Цветове и графика. Черен мистицизъм. Бяла елегантност и абсурдна смесица от цветове, кройки и тъкани. Всеки можеше да открие нещо за себе си в Bella Ceneter". Немското модно издание Textilwirtschaft коментира: „Това е едно изключително професионално шоу с фантастичен стайлинг. Особено впечатляващи бяха цветовите комбинации, които изглеждаха наистина добре. Видяхме едно чудо от изпълнени с цвят дрехи."

ETERE участва и със свой самостоятелен щанд на Международния моден панаир в Копенхаген (CIFF) с помощта на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Така марката беше показана на търговци от цял свят. Изложението беше много успешно за нас, разказа търговският агент на ETERE Марина Димитрова. Десетки търговци проявиха интерес към марката и пожелаха да продължат преговори за взаимно сътрудничество и излизане на датския пазар, уточни тя.

В тридесетото поред изложение CIFF взеха участие 1 096 фирми, които бяха видени от 32 285 посетителя, 10 055 от които пристигнали в Дания специално за събитието. Изложбените щандове бяха разположени на обща площ от 44 107 кв. метра, с 800 кв. метра повече от 29-тото издание на CIFF.