English Начало Контакти

БАПИОТ и неговите членове в пресата

Markam Fashion е единствената българска фирма, поканена да участва в дефилетата на световното модно изложение в Дюселдорф

С невероятен успех преминаха дефилетата на Markam Fashion в едно от най-големите модни изложения в света CPD - Дюселдорф. В пролетния международен панаир (от 10 до 12 февруари 2008 година) участваха над две хиляди модни къщи от цял свят.

Markam Fashion бе единствената българска фирма, поканена да участва в модните ревюта, които се провеждаха два пъти дневно във Fashion theatre на палата №11. Русенската фирма бе избрана да покаже своята нова колекция Есен/Зима‘09 след много прецизна селекция от Германската асоциация на модните и текстилни дизайнери. Сред участниците се открояваха имената на известните модни къщи Anna Scott, Rimini, Bandolera и др.

Модните презентации на европейските и световните марки бяха разделени тематично в няколко основни групи. Две от тях : шоу на „Воини на кралицата" - с преобладаващи нюанси на черния цвят, и Snow time - феерия в бяло. Markam Fashion участва във всички модни презентации, както и във финалния галаспектакъл.

Николай Бузов, главният дизайнер на Маркам Fashion, сподели за българските медии: „ Участието ни е напълно логично. Вложихме много усилия и последователност в изграждането на марка и стил. Забележителни и носители на новия look, следвайки тренда в модата, сега ние имаме място сред най-креативните!"

На модното изложение Markam Fashion представи своята нова колекция Есен/Зима 2009. Тя е създадена в три основни линии: City - стил, създаден за динамичната, съвременна жена и нейното свободно време, излъчващ чувство на комфорт и защитеност. Силуетът е мек в А и О вариант, с максималната свобода на casual стила. Естествените тъкани, комбинирани с опип, промазки, мека кожа и велур, подсещат за амплоа на „градски номад" от мегаполисa. In Focus - представя новия smart силует на Markam Fashion - шик с изненадващо премерен детайл, минималистичен дизайнерски маниер, чиста линия, перфектно качество. Exclusive - класически и женствен силует, или ултрамодерен - с изненадващи линия и обем. Създаден е за бляскавия свят на сцената, за специалното събитие или за мига, в който минавате по Червения килим.

Колекцията създава финес и комфорт на деловите дами от света на бизнеса и политиката, носи полъха на респектираща елегантност. Съвременният вид е подсилен от високотехнологични тъкани, съчетани с естествени материи. Цветовете - нежна патина от мед и сребро, черно и антрацит, меланж от виолет и червено, лила и бордо, бяло. С тях е нарисувана модерната и футуристична картина за следващия сезон на Markam Fashion.

През последните години Markam Fashion изгради представителства в почти цяла Европа, Русия и САЩ. Наскоро марката отвори магазини и в Румъния.
Представянето на модната къща продължава на модните форуми Styl - в Бърно, и CPM - в Москва.