English Начало Контакти

Събития

Модните ревюта в Милано съкратени до 4 дни

След Ню Йорк и Лондон сезонът на модните дефилета стига в сряда и до Милано, но тази година ревютата на основните италиански дизайнерски къщи бяха "свити" до 4 дни, за да се даде възможност на купувачите и журналистите да съкратят престоя си в столицата на италианската мода.

През тези 4 дни ще бъдат представени около 200 италиански и чуждестранни колекции дамско облекло за есента, като на 78 марки ще бъде дадена възможност за 86 дефилета, защото някои от тях участват с повече от една модна линия.

Други дизайнерски къщи са предпочели да покажат продукцията си в шоу-рум, а някои ще се рекламират в срещи с индивидуални купувачи, след като тези две форми са се оказали по-икономични от големите ревюта.

При тази процедура облеклата и аксесоарите се излагат в малки пространства, почти като в бутик. В средата на февруари се разрази люта полемика около графика на дефилетата, като влиятелната редакторка на американското модно списание "Вог" Ана Уинтур заяви, че няма да стои в Милано цяла седмица, а само 3 дни. БГНЕС