English Начало Контакти

Събития

Покана за двудневен специализиран семинар "Конструиране и моделиране на облекло. Проектиране на дамски сака"

 

Дата на провеждане : 15-16 септември 2011 г. (четвъртък и петък), Интерпред, София.

 

Програма :  

 

1. Основна конструкция за класически тъкани: оразмеряване на съставните линии и конструктивните участъци, геометрично построение.

2. Ръкави: двушевен ръкав – оразмеряване на съставните линии и конструктивните участъци, геометрично построение, поставяне на центри за съгласуване с ръкавната извивка.

3. Яки: видове, алгоритми за геометрично построение, анализ върху съставните елементи.

4. Моделни варианти на дамски сака: Дамско сако с една странична част и с две странични части, оформяне на презраменни и рединготни шевове. 

5. Оформяне на допълнителни и производни детайли: подплата, подлепващи вложки, допълнителни детайли за джобове.

 

Лектори:

проф. д-р Христо Петров, Технически Университет – София, специализации в Русия, Полша, Франция, Германия и Белгия в областта на конструирането, моделирането, градирането, технологиите и организацията за производство на облекла, включително с CAD системи.

гл. ас. д-р Радка Атанасова, Технически Университет – София, с практически опит в производството (фирма „Рила Стил“, София), специализиции в Германия, проектиране на облекла и маркери с CAD системи Gerber и Grafis, текстилен и моден дизайн, методи и средства за рационализиране на производството в конфекционното предприятие

Референции: успешно проведен курс по конструиране на облекло във фирма „Пирин Текс“, Гоце Делчев

 

Можете да заявите вашето участие до 12 септември 2011г. (понеделник) като изпратите  попълнен приложения формуляр на имейл : a.simeonova@bgtextiles.org.

Заявка за участие : свали pdf (59Kb)