English Начало Контакти

Изложения

„Bread & Butter” отбеляза поредния успех в Берлин, слаба посещаемост за „5 elements”.

 

Берлин живя повече от седмица в ритъма на световната мода и удържа всичките си обещания. Fashion Week, Premium, 5 elements, Bread & Butter, Bright, The Key, професионалистите от сектора имаха невероятно богат избор и най-важното: истински възможности за бизнес и разнообразие от нови контакти.

Както винаги, Bread & Butter спази традицията и за поредна година се превърна в подиум за утвърдените имена в сферата на денима, креативната и улична мода, както и за марките, представящи колекции в т.н. свободен стил. Според Фешън Маг, януарското издание на изложението тази година е приветствало най-много чуждестранни посетители до момента, а именно 70 % от общата посетителска маса, която надхвърля 90 000 човека.

След завръщането си от Барселона в Берлин, Bread & Butter се разположи в помещенията на старото Берлинско летище Berlin Tempelhof, които дизайнерите на изложението успяват да уползотворят по възможно най-оригиналния начин. Истински check-in, място за багажа, висящи самолетни макети и невероятни огромни изложбени помещения, които събраха повече от 500 фирми тази година. Специализираното модно изложение, зае изключително централно място в сърцето на Берлин, но и основно място в програмата на Берлинската модна седмица, позволявайки на редица други изложения, протичащи по същото време, да се разразстнат и развият положително.

Един подобен салон е Premium, който събира под един покрив иновативни и не толкова медиатизирани до момента нови марки. Изложението приветства над 50 000 посетители тази година и се превърна във второто най-посещавано изложение по време на седмицата на модата в Берлин.

Двете изложения съвсем естествено се допълват и успяват да заемат много важно място в календара на модните професионалисти, изпреварвайки времево салоните в Италия и Франция.

(Лятното издание и на двата салона ще се проведе в периода 5 – 9 юли 2011г., като по-същото време Bread & Butter отбелязва и 10 години от създаването си.)

Не толкова цветно стоят нещата при специализираното изложение за бельо и аксесоари “5 elements”. Много добра организация и представяне, красиви модни дефилета, но слаба посещаемост.  Организаторите обещават да се подготвят по-добре за следващото издание на изложението и още отсега залагат на повишаване броя на международните посетители.

Както винаги, много широко меdийно отразяване получи и поредното издание на „Mercedes-Benz Fashion Week”. Ако не друго, това фешън събитие има изключителен световен ПР.  А тази година освен сборното дефиле на румънски дизайнери, организирано с подкрепата на Румънското посолство в Германия, посетителите и гостите на Mercedes Fashion Week имаха възможност да се възхитят и на колекцията на един млад български дизайнер, който живее и твори в Берлин – Владимир Каролеев.

Източник и снимки: БАПИОТ

Снимки : виж раздел Галерия