English Начало Контакти

Информация за пресата

BGate 2008 : подиум на модни тенденции

 

За шеста поредна година Българската асоциация на производителите  и износителите на облекло и текстил  (БАПИОТ) организира BGate -2008, Балканско изложение за облекло и текстил.Специализираното събитие се проведе  от 25-ти до 27-ми септември в Интер Експо и Конгресен Център - София. Бяха  представени нови и вече утвърдени марки за дрехи, текстил и аксесоари, машини и широк спектър от специализирано оборудване.

 

 

Изложението бе открито с официална церемония на 25 септември  и лентата бе прерязана от зам. министър на МИЕ Анна Янева и Валерия Жекова, Председател на УС на БАПИОТ. Приветствие с благодарност за отговорността и ангажимента на Асоциацията  към дългогодишното сътрудничество с GTZ  изказа г-н Хенрих Твестен, ръководител на бюрото в България. Изложението  приветства и  г-н Иван Иванов, директор на агенция БУЛГАРРЕКЛАМА, съорганизатор на BGate 2008.Поздравления по повод откриването на изложението бе изпратено от КРИБ.

На BGate 2008 се представиха повече от 110 фирми, както от България, така и от Турция, Германия, Гърция, Австрия, Италия. Изложението е  единственото специализирано събитие у нас и се радва на нарастваща популярност сред страните от Балканите и Европа,  за което са свидетелство компаниите, чието участие вече е традиционно.

Бизнес делегации и представители на европейски текстилни фирми от Гърция, Турция, Германия, Франция, Канада, Холандия, Австрия, Швейцария, уважиха събитието и положиха основите на нови партньорски взаимоотношения.

Международната конференция „Текстил и облекло" и Първият международен форум за женско предприемачество бяха  събития от съпътстващата програмата на BGate 2008.

BGate 2008 отново  бе подиум на представително модно ревю с най-новите колекции  на известни български фирми и актуалните модни тенденции за 2009. На специално ревю последвано от пищен коктейл дефилираха известни модни марки «МАРКАМ», «ВИЕМА», «ЕТЕРЕ», «Ния и Дорадо», «Антоан Вил», «БОРЯНА», «СВА СЕВАНИ» и млади дизайнери от НБУ. Организатор на събитието бе БАПИОТ, заедно с креативно студио « Т&У» и модна агенция "Next ONE".

 

Първият изложбен ден приключи с  « BGate Fashion Party», организирано съвместно от БАПИОТ и клуб "ESCAPE".