Събития

Покана за участие в модно ревю в рамките на фестивала "Мартенски музикални дни", гр. Русе

Всяка година в края на м. март, с международния си музикален фестивал „Мартенски музикални дни”, град  Русе се превръща в музикална столица на България и място за срещи на артисти от европейската и световна сцена.
 
Бихме искали да ви информираме, че по инициатива на г-н Мартин Йорданов, собственик на фирма „Топ Ман” и търговската марка RICHMART, БАПИОТ желае да организира в Русе - града на модата, представително модно ревю и среща на фирмите от бранша по време на фестивала. Идеята има подкрепата на кмета на града.

Предложението е събитието да се проведе на 29 март 2012, четвъртък, в Доходно здание, преди концерта на камерния ансамбъл Московски Солисти.

Информация за концерта е приложена по-долу.

Търсим съмишленици, които искат да се възползват от тази възможност!

Каним  всички желаещи фирми със собствена марка, дизайнери и млади творци, които искат да представят модната индустрия, да заявят интереса си за участие в срок до сряда, 7 март 2012 г. на имейл адреса на БАПИОТ: association@bgtextiles.org

 

С уважение,

Екип БАПИОТ

 ______________________________________________
 29 мартчетвъртък, Доходно здание, Русе

Камерен ансамбъл МОСКОВСКИ СОЛИСТИ
Диригент и солист ЮРИ БАШМЕТ виола
А. Шнитке – Трио соната за струнни
Ф. Шуберт – Соната Арпеджионе за виола и струнни
Колекция от прочути музикални пиеси от Бенда, Такемицу, Моцарт, Рота, Вивалди и др.

Международният фестивал „Мартенски музикални дни”  е един от най-старите и реномирани международни фестивали в България. Основан през 1961 г., фестивалът превръща град Русе в една от най-привлекателните културни дестинации в Югоизточна Европа. Днес международният фестивал в Русе е един от мощните културни агенти на територията на България и региона за стимулиране на междукултурния диалог и популяризиране на общото европейско културно и музикално наследство.