English Начало Контакти

Изложения

TECHTEXTIL и TEXPROCESS ГЕНЕРИРАТ ДВУЦИФРЕН РЪСТ НА ПОСЕЩЕНИЕ

В периода 11-13 юни и  10-13 юни, във Франкфурт , Германия, протече поредното паралелно  провеждане на международните изложения за професионалистите от сектора - Techtextil и Texprocess. Около 40 000 посетители ( в сравнение през 2011: 34,7251) от 113 страни се отзоваха на срещата, за да се запознаят с най-новите иновации и тенденции в

сектора. С 15 процента ръст на посетителите  в сравнение с предходното издание, двета водещи търговски панаири потвърдиха значението на техническия текстил и текстилни машини за преработка за професионалистите и утвърдиха своята позиция сред световните панаири.

Общо 1 652 изложители от 56 страни представиха най-новите си продукти и иновации, което представлява увеличение от осем процента спрямо 2011 година.

 

За 15-ти път, Techtextil подчерта позицията си на водещо

международно събитие за технически текстил и нетъкани текстилни материали.

От 11 до 13 юни, 1322 изложители от 48 страни (2011 г.: 1199

изложители от 50 страни) представиха своите ориентирани към бъдещето продукти.

 Techtextil събра всички области на приложение и продуктови групи от технико-текстилния

сектор, за да се създаде платформа за иновации без конкуренция в световен мащаб.

Техническият текстил се превръща в нещо обичайно в много области, например, при

 производството на коли и самолети, дрехи, обелкло и съоръжения за сигурност,  и позволява да се отговори на специалните изисквания към текстилната обработка при машини и съоръжения.

 

Второто издание на Texprocess, от 10 до 13 юни също консолидира своята позиция на

водещ международен търговски панаир за обработка на текстил. 330

изложители от 38 страни (за сравнение с 2011 г.: 326 изложители от 40 страни)

представиха своите високотехнологични решения и по този начин демонстрираха

оиновативния потенциал на сектора. Texprocess обхваща всички етапи от

текстилопреработвателната верига с цялостен спектър върху продукта, методите и машините за  дизайн и рязане, шиене, присъединяване, бродерия и плетене, до довършителни, печат върху текстил, логистиката и ИТ.

Резултатите сочат, че 95% от посетители и изложители са с висока степен на удовлетвореност  от

отличното качество на двете търговски изложения и ориентираната към бъдеюето на сектора концепция на Techtextil и Texprocess.

След Германия , най-силен интерес към шоуто има от посетители от Италия, Франция, Турция, Великобритания, Швейцария и Източна Европа, включително Русия, Полша, Чешката

Република и Румъния.
В резултат, Messe Frankfurt разширява своята успешна Techtextil марка. Със стартирането на Techtextil в Дубай, организаторите ще предприемат своите първи стъпки в нарастващите технико-текстилни пазари на Близкия и Средния Изток. Събитието ще се проведе успоредно с Дубайския търговски панаир през 2014 г. , като се очакват над 1000 изложители и 22 000 посетители да вземат участие.

 

Шест български фирми взеха участие в международната платформа SOURCE IT, част от изложението Texprocess  и организирана със съдействието на ЕУРАТЕКС, партньор на изложението. Идеята за българския щанд бе на фирма „Пирин Текс” – гр. Гоце Делчев,  които бяха и първите включили се в него, а организацията бе реализирана от екипа на БАПИОТ.

„Пирин Текс”, както и останалите 5 фирми, а именно : „Пирос” ООД, „Вени Стил” ООД, „Валена” ЕООД, „Нитекс – 96”, „Белла Стил” АД, определят организацията на изложението и ползата от участието в него като много добра, и потвърждават желанието си за повторно участие в Source it.

БАПИОТ държи да поздрави всички шест български фирми – участници за невероятното, качествено и достойно представяне.