English Начало Контакти

Специални оферти

БСК В ПОМОЩ НА БИЗНЕСА

 

Дирекция „Външноикономическо сътрудничество"  към БСК е включена и работи към редица държавни комисии и съвети. Тя би могла да бъде полезна при възникването на различни въпроси и проблеми в бъдещата ви работа.

Държавно-обществена консултативна комисия за наблюдение и анализ на цените на потребителски стоки и услуги: Орган към министъра на икономиката и енергетиката, който следи за непазарно поведение на доставчици и търговци.

Държавно-обществена консултативна комисия за подпомагане развитието на митническата администрация под ръководството на заместник министър на финансите: Подобряване работата на митниците. В най-скоро време ще стартираме „Гореща линия" за сигнали за предполагаеми митнически нарушения, които ще се обработват от БСК и ще се подават на разследващи органи извън Агенция Митници без да се разкрива източника на сигнала.

Консултативен съвет по мерките за търговска защита към БСК: има грижата да изработва позиция по проблеми на дъмпингов внос, неправомерно субсидиране на износ, неспазване на екологични, социални и други стандарти и други практики, поставящи производители от някои държави в неравностойно (привилегировано) положение спрямо български (и европейски) производители. Повишава капацитета на фирми и сдружения по темата. Излага и защитава такава позиция пред българската и европейската администрация.

Комитет за интегрирана митническа тарифа под ръководството на заместник министър на финансите: Разглежда искания на фирми и сдружения за суспендиране или намаляване на мита при внос от трети страни.

Комисия за митнически агенти: Разглежда предложенията за лицензиране на нови митнически агенти или продължаване на съществуващи лицензи.

Работна група по Национална експортна стратегия към министъра на икономиката: Изработва правила и процедури за насърчаване на износа.

Консултант и оценител на проекти по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика"

Ще се радвам да отговоря на възникнали въпроси по горните (и други J) теми. При необходимост, някои въпроси могат да се поставят за разглеждане в съответните органи.

Контакти:
Веселин Илиев -
Главен Директор „Международно икономическо сътрудничество"
Българска стопанска камара
Тел: 02/ 932 0954; факс: 02/ 987 2604
ierc@bia-bg.com   http://www.bia-bg.com/