English Начало Контакти

Информация за пресата

Текстилната индустрия поздрави Петър Димитров

Браншът иска спешна среща с министъра

Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил /БАПИОТ/ изпрати адрес до министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, с който го поздравява за новия държавен пост. В писмото Асоциацията изразява отново загрижеността си  за продължаващия конфликт в шивашкото предприятие „Пирин текс" - гр. Гоце Делчев.

Използвам повода да изразя и нашата благодарност за заявената от Вас публична позиция на подкрепа към текстилния бранш по повод изкуствено създаденото социално напрежение в едно от нашите образцови предприятия - „Пирин текс", пише в писмото Председателят на УС на БАПИОТ г-жа Валерия Жекова. Удовлетворени сме, че разбирате значимостта на нашия отрасъл за националната икономика. Ето защо се надяваме, че вече като министър ще предприемете конкретни действия за преодоляване на създалата се ситуация.

Асоциацията отправя покана до министър Димитров за лична среща, на която да изложи своите позиции и очаквания за подкрепа от правителството. В писмото г-жа Жекова припомня, че в текстилната индустрия са заети над 170 000 души. Секторът е един от малкото в българската икономика с положителен търговски баланс, който за м.г. възлиза на 324 млн. лева.

Браншът е привлекателен за чуждестранни инвестиции и има потенциал за успешно развитие, се казва още в писмото до министър Димитров.

20 юли 2007 г.