English Начало Контакти

Специални оферти

МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ ЗИМА 2007/2008

МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ ЗИМА 2007/2008 - ДАМСКИ ОБЛЕКЛА

Английската тема неизбезно присъства във всички зимни колекции зима 2007/2008. Комбинациите са най-различни - от функционални до аристократични.  Вмъкват се елементи от колежанския стил и картини, които напомнят източно-континенталния шик на Америка. Персонални елементи, които напомнят случайния микс от изненадващи цветове и материали комбинирани от живота.  Обичайният стил - мултимикса от старите времена и индивидуалните цели предопределят комбинациите. В платовете са показани традиционни и нови цветове с вълнени нишки, туид, кадифе, допълнени с елементи от деним и кожа.

Топ тенденциите

На места  явяващ се минимализъм, фино и без компромиси, тази тема навлиза в декорирането на платовете, внасяйки контрасти в безцветните фонове.  Втъкаването на минималистични елементи става изключително прецизно по чувствителен и женствен начин. Платовете изглеждат луксозно- кашмира, камилската вълна са най-често срещаните в колекциите. Обикновено тези платове са с две лица, чиито елементи и цветове се съчетават в един и същ ансамбъл. Качествени платове, меки и добре обработени светли кожи в изчистени форми навяват зимния полъх. Фланелените платове са  в основен земен цвят, с елементи на сенки.

Гласът на свободата

 

Темата показва строга персонализация, което предполага изключително творчески  дизайнерски решения, които не следват нормите, а техния собствен път. Изворът на вдъхновение са градските теми и културните сцени, модерната музика, архитектура, графика, етническите елементи. Вместо стилистични елементи, ние откриваме детайли на функционалност и провокативност. Характерно е вмъкването на елементи от мъжката мода - в дамските костюми, които се изработват и в чисти цветове и обеми. И материите могат да се смесват - от високотехнологични изкуствени материали, с натурални нишки, компактирани стречове и вълнени платове, туиди и фланелени платове, джърси и двойнолицеви трикотажни платове, флисове, деним и кожа. Цветовете на материите могат да бъдат натурални или класически - бяло и черно, които да се контрастират с ярки цветови елементи.

Знакът на енигмата

 

Тъмно върху тъмнината символизира вечерните часове в града. Това са ключовите думи, които се отнасят по темата.  Мистицизъм и предизвикателства, студени нощи и цветове в сенки, рефлектиращи и интензивни неонови светлини. Контрастът и жизнената енергия са характерни за вечерните облекла. Стилът се промъкват елементи от петдесетте, съчетани с футуризъм и спортни елементи. Намираме и идеята за униформи миксирани със стил грънч, пънки и лукс. Резултатът е тъмно, едноцветно облекло като основа в обемни и функционални линии и отново микс на материали- вълна, сатен, двойнолицева коприна, платове с ефекти на кожа, бродерии, апликации от пайети и метални форми с огледални ефекти, апликирани върху кожени яки.

 

МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ ЗИМА 2007/2008 - МЪЖКИ ОБЛЕКЛА

 

Английската тема е показана като нов вариант, миксирана с функционалност и аристократичен полъх.  Инспирации от стара Англия и колежански стил от източния бряг на САЩ.  Мъжът показва предпочитанието си към традиционализъм във формата на класика и автентичност. Интересното тук е, че мултимиксът от култури и стилове допринася за индивидуалност. Традиционните облекла се появяват в нови цветове. Цветовите комбинации са кафяво, зелено, съчетано със студени цветове като аметист,  тъмнолилаво, синьо и червено.

 

Топ тенденциите

 

Темите са съчетание между редукция и класицизъм, заемки от стари епохи и индивидуални експресионистични решения. За колекциите се използват фини материи, в комбинации от кашмир и камилска вълна. Като акценти се вмъкват барокови мотиви и елементи на изкуство. Модерният мъж трябва да изглежда луксозно, в „денди" стил, с лека загадка на феминистични мотиви. Налагат се костюмите от скъпи платове, меки и съвсем леки пуловери и жилетки, качествени ризи, палта от мека и фина вълна, с ярък овчи косъм. В спортната линия се предлагат меки якета, панталони и джинси от прани платове обемни пуловери от лусозни прежди. Цветовете са натурални и фини в охра и сиво с акценти от бяло и черно и сивкави оттенъци.

Гласът на свободата

Изгледът на облеклата е елегантен и младежки. Модерният мъж е авангарден и се облича с дизайнерски впечатляващи и функционални облекла. Умело съчетава едновременно елегантността и спортния стил. Силуетът се характеризира с индивидуални композиции от малки вълнени якета и рубашки,  къси палта и фини пуловери и т-шърти, съчетани с кожени блузони. Платовете са с фланелен изглед и вълнени материи, висококачествени и отговарящи на последните тенденции за хай-тек производства. Цветовете са натурални, контрастиращи с микс от „светлина/ мрак" и ярки акценти.
Източник - програмата „Сипо" - Информационен бюлетин