English Начало Контакти

Специални оферти

От 2008 г. ще влязат в сила измененията внационалните стандарти за финансови отчети за МСП

 

Правителството прие изменения и допълнения в Националните стандарти за финансови отчети за малките и средните предприятия. С тях страната ни изпълнява ангажиментите, поети в преговорния процес за присъединяването ни към ЕС по глава "Дружествено право". Целта е осигуряване на пълно съответствие с европейското законодателство и сравнимост между финансовите отчети на българските и европейските предприятия.

Утвърдените промени ще влязат в сила от 1 януари 2008 г. Те засягат всички предприятия, които прилагат Националните стандарти за финансови отчети за малките и средните предприятия, и не се отнасят за тези, които прилагат Международните счетоводни стандарти.

Измененията са във формата, структурата и съдържанието на съставните части от финансовия отчет на предприятията. Въведени са допълнителни изисквания за оповестяване на финансовата информация в приложението към финансовия отчет с цел вярно и честно представяне на имущественото и финансовото състояние, отчетения финансов резултат, промените в паричните потоци и в собствения капитал на предприятието и др. Източник: Инфобизнес-БТПП