English Начало Контакти

Информация за проекти

Програма EU Gateway - възможности за бизнес в Япония

 Програмата EU Gateway http://www.eu-gateway.eu/,е финансирана и ръководена от Европейската комисия и подпомага компании от ЕС за навлизане и укрепване на пазарни позиции в Япония и Корея. Фокусът на програмата е организирането на бизнес мисии и подпомагане на компании от точно определени технологични сектори с висок потенциал за развитие.Това дава шанс на компании от ЕС да установят сътрудничество с японски и корейски фирми, както и да получат информация за бизнес възможностите в тези страни. Професионална подкрепа ще им бъде осигурена преди и по време на мисията. В България представител на EU Gateway е "Делойт България".
За сектор "Технологии в сферата на строителството" могат да кандидатстват български фирми, които са разработили и произвеждат иновативни машини, материали и технологии за строителството, в т.ч. такива, които имат екологична насоченост. От интерес са също така строителни материали от естествени материали - камък, дърво и др.

За сектор "Технологии в областта на околната среда и енергетиката" могат да кандидатстват фирми, които са разработили технологии в сферата на възобновяемите енергийни източници, енергийната ефективност, пречистването на водите, контрол на чистотата на въздуха, рециклирането и др.

За сектор "Моден дизайн" http://www.eu-gateway.eu/eu-fashion/  могат да кандидатстват дизайнери и производители на мъжки и дамски облекла, вкл. аксесоари като колани, чанти и др.

В момента се набират кандидатури за Япония, като мероприятието ще се проведе в периода 15-19 март 2010 г., а крайният срок за кандидатстване е 16 октомври 2009 г.

Краен срок за сектор "Технологии в сферата на строителството" и за сектор "Технологии в областта на околната среда и енергетиката": 25 септември 2009 г.
Краен срок за сектор "Моден дизайн": 16 октомври 2009 г.

Накратко процедурата на кандидатстване е двустепенна:
-       Заявление на интерес (expression of interest) - попълва се on-line през сайт-а на Програмата (изисква се само най-основна информация за компанията и контакти за обратна връзка); след одобрението на Вашата компания на този първи етап ще получите на посочения от Вас e-mail потребителско име и парола.

-       Апликационна форма (application) - С получените потребителско име и парола трябва да се log-нете в сайта и да попълните пълната апликационна форма, която изисква по-подробна информация за Вашата дейност, услуги, брой служители, оборот, международен опит и др.

Окончателното решение за одобрение на кандидатите се взема съвместно от Делойт, като координатор на програмата, външни експерти и Европейската Комисия.
За повече информация можете да се свържете с Галина Карамалакова :

mailto:name@deloittece.com | http://www.deloitte.bg/