English Начало Контакти

Информация за проекти

Уеб сайтът на проектa Design4Children е вече готов

 

                              

 

 

Проект DESIGN 4 CHILDREN започна своята дейност    

Design 4 Children е новият Европейски проект, посветен на проучването и разработката на подобрения за сектор детско облекло и мода. Координатор по проекта е Испанската асоциация за продукти за деца, ASEPRI, и включва 12 партньорски организации от цял свят.

Design4Children е международен проект с финансиране от Европейската комисия, насочен към нуждите на сектора за производство на детски продукти, и в частност детско облекло и обувки, с цел запазване конкурентността на европейските производители на международно ниво и развиване на техния бизнес и производствен потенциал.

Проектът има за цел да създаде за сектора и по-специално за европейските МСП  в сектора нови инструменти и средства, които да въведат иновациите. Като резултат от дейността по проекта три нови продукта/услуги трябва да бъдат създадени : Иновативен Софтуер за 3D дизайн, Виртуална Тест програма и Програма Пазарен асистент.

За да бъдат разработени тези продукти е необходима огромна изследователска дейност, която да положи основата на новите изисквания за здравето, безопасността и благосъстоянието на децата.

Четири различни области в рамките на връзката дете-продукт-родителите ще бъдат обект на изследване: (1) Определяне на размера / Формиране; (2) Термо техника; (3) Безопасност / Защита и (4) Ползваемост.

Уеб сайтът на проект Design4Children е вече готов

Проектът Design 4 Children Project вече има собствен интернет сайт: www.design4children.eu. На посочения линк можете да откриете всички новини относно проекта, участващите партньорски организации, прес информация и печатни публикации, събития и работни срещи.

Продължителност: 3 години

За повече информация : www.design4children.eu

Бюлетинът на проекта ( бр.1 / Февруари 2011 ) можете да разгледате тук : свали pdf (277Kb)