English Начало Контакти

Информация за проекти

Анализ на детските нужди и представяне на иновациите при производство на продукти за деца

 

Asepri и Institution of Biomechanics of Valencia – IBV – представиха на 20 Януари , по време на Международното изложение за детска мода и аксесоари - FIMI – и Изложението Cero a Cuatro – Internationl Fair of Childcare, посветено на продукти за детската грижа, резултатите от първата година на европейския проект Design4Children. Проектът е насочен към дизайнерите на детска мода, обувки и продукти за деца, като представя последните иновативни тенденции относно структурата, комфорта и използването на детски продукти.

Хосе Oласо, изследовател на IBV и координатор на Design4Children, изложи резултатите от първата година на проекта и подчерта важността от изследване на биометричните условия при производството на дрехи за деца, на произхода на материите и сътрудничеството с компаниите, изработващи продукти за деца.  

Проведоха се две специални сесии : едната на тема „Възможности за иновации в модния дизайн и обувките за деца по отношение на ергодинамика, комфорт и лекота на употреба”, насочена към дизайнерите на детска мода и обувки, и другата на тема „Възможности за иновации в продуктите за деца по отношение на ергодинамика, комфорт и лекота на употреба”, насочена към дизайнерите на продукти за деца.

 

БАПИОТ е един от седемте партньори по проекта сред 7 международни организации от Англия, Испания, Италия, Израел, Португалия и Холандия.

 

За повече информация : Хосе Оласо (José Olaso): jose.olaso@ibv.upv.es

Луиз Иранцо (Luis Iranzo): luis@asepri.es