English Начало Контакти

Информация за проекти

ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.”

 

Министерството на икономиката и енергетиката кани желаещите да представят проектни предложения по Приоритетна ос 2: "Повишаване ефективността на предприятията и развитие на благоприятна бизнес средата", област на интервенция 2.1: „Подобряване на технологиите и управлението в предприятията", операция 2.1.1 „Технологична модернизация в предприятията", като ОБЯВЯВА процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: 2007BG161PO003/2.1.1-01/2007 „Технологична модернизация в предприятията".
Целите на процедурата за безвъзмездна финансова помощ са насочени към модернизация на технологичното оборудване, свързано с разширяване дейността на предприятията и повишаване на конкурентноспособността им, вкл. подкрепа за продуктова или процесова иновация.
Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Проектите ще се изпълняват на територията на Република България.
Допустими са проекти, които имат за свой основен предмет осъществяването на инвестиции, насочени към:

  • Стартиране от съществуващо предприятие на нов бизнес в друг отрасъл, допустим по настоящата схема, в добавка към досегашния бизнес
  • Разширяване на дейността на съществуващо предприятие
  • Диверсификация на продукцията на съществуващо предприятие чрез добавяне на нови допълнителни продукти/услуги
  •  Фундаментална промяна на цялостния производствен процес в съществуващо предприятие.

 

Финансова рамка на проекта от 50 000 до 2 млн.лева.

Размер на съфинансиране от страна на бенефициента - от 45 до 80 %, според размера на оборота и капацитета на предприятието.

Пълният комплект от документи и Насоките за кандидатстване са публикувани на следните интернет адреси: www.opcompetitiveness.bg/bg/index.html и http://www.sme.government.bg./ Проектните предложения се подават в регионалните офиси на Междинното звено - Изпълнителната агенция на насърчаване на малките и средни предприятия в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и в локалния офис на ИАНМСП в гр. Велико Търново.
Крайният срок за подаване на предложения е 22 януари 2008 г., 16.00 часа, местно време.

Насоки за кандидатстване изтеглете от тук свали pdf (2Mb)