English Начало Контакти

Политика за прозрачност на уебсайтa на БАПИОТ

Българска асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил е (БАПИОТ) е най-голямата, най-представителна и влиятелна браншова организация в сферата на облеклото и текстила в България.

Създадена през 1999 г. към момента в нея пряко членуват 90 фирми. Асоциацията обхваща фирми от всички сектори на облеклото и текстила - конфекция, трикотаж, платове, аксесоари,спомагателни материали, машини, дизайнери, агенти и др. 

БАПИОТ защитава общите интереси на своите членове, като активно работи за развитието на българската текстилна индустрия и на пазара като цяло. 

БАПИОТ се стреми да развива активни контакти със сродни организации от региона, ЕС, Турция, Русия , Азия и други

В Асоциацията, Вашето право на поверителност е основен приоритет и е залегнало в основата при дизайна и изграждането на продуктите и услугите , които предлагаме.

Ние не се опитваме да изискваме или получаваме информация от деца, без изричното разрешение на техните родители.

Ние признаваме, че поверителността на информацията е непрекъсната отговорност и затова периодично ще актуализираме тези политики за поверителност, когато предприемаме нови практики за лични данни или приемаме нови правила за поверителност.

Всъщност искаме да прочетете нашите правила и да разберете практиките ни за поверителност!

Благодарим Ви, че отделяте време за това.

Най важното е да се уверите, че разбирате информацията, която обработваме и какви са възможностите Ви за избор.

Настоящата Политика за поверителност на личните данни е в сила от 25 май 2018 г.

1.      Кои сме ние

Отговорен за Вашата информация, съгласно тази Политика за поверителност на личните данни е:

Име на организацията: Българска асоциация на производителите и изностителите на облекло и текстил

Адрес на управление: Бул. "Драган Цанков" No.36, Интерпред, офис 335Б, София 1040, България..

Лице за контакти:   инж. Анастасия Симеонова

Тел.: +359 2 9693161;

E-mail: association@bgtextiles.org

 

2.      Как обработваме личната ви информация

БАПИОТ събира лична информация за своите членове и други клиенти. С няколко изключения тази информация се ограничава до: имена, ЕГН, адрес, телефон, електронен адрес, телефон, снимка, документ за самоличност, саморъчен подпис; Данни за социална и икономическа идентичност – трудовата дейност и заемана длъжност.

Използваме тази информация, за да предоставяме на членовете и клиентите си стоки и услуги, включително членство, обучение и други подобни. Ние не продаваме лична информация на никого и я споделяме само с трети страни, които улесняват доставката на услугите на БАИТ.

 

Лична информация, която ни предоставяте:

Членство

Когато станете член на БАПИОТ, ние събираме информация за вас, включително Данни за физическа идентичност на субектите – имена, ЕГН, адрес, телефон, електронен адрес, документ за самоличност, саморъчен подпис. Данни за социална и икономическа идентичност – трудовата дейност и заемана длъжност.

Искаме членовете доброволно да предоставят допълнителна информация в потребителския си профил. Членовете могат да редактират профила си по всяко време, за да променят, добавят или премахват лична информация.

Ние обработваме вашата лична информация за администриране на членството, за да Ви предоставим ползи за вас и да Ви информираме за събития, ползи или възможности, свързани с нас. БАПИОТ може да използва тази информация, за да разберем нуждите и интересите на своите членове, за да приспособи по-добре нашите продукти и услуги, за да отговори на вашите нужди.

БАПИОТ обработва тези данни въз основа на изпълнението на устава на БАПИОТ като законосъобразна основа съгласно член 6 на GDPR за обработка на личните данни на членовете.

Форуми, чатове, блогове, бюлетини и награди

В БАПИОТ се провеждат много събития през цялата година. 

Ако се регистрирате за едно от нашите събития, ние ще съберем вашето име и информация за контакт, които ще съхраняваме в нашата база данни и ще ви предоставим информация и услуги, свързани със събитието. Ние обработваме тази информация, за да изпълним поръчката, която сте направили, за да участвате в събитието или уеб конферентните услуги.

Ако сте водещ или лектор на някое от нашите събития, ние ще събираме информация за вас, включително вашето име, работодател и информация за контакт, снимка, можем да съберем информация от участниците в събитието, които ще оценят вашето представяне. Също така можем да направим и съхраним запис на вашия глас и образ в определени случаи, за което ще бъдете уведомени. БАПИОТ съхранява тези данни и ги използва за популяризиране на своите събития.

 

Някои от нашите събития са спонсорирани. БАПИОТ предоставя информация за присъстващите на спонсори, съорганизатори и изложители на нашите събития. БАПИОТ може също така да позволи на спонсори, съорганизатори и / или изложители да ви изпращат материали по пощата след всяко спонсорирано събитие, в който случай БАПИОТ се ангажира с пощенска кутия на трета страна и не споделя пощенския ви адрес директно с спонсора / изложителя , Ако не желаете информацията да бъде включена в списъка на присъстващите или да получите информация от спонсори, съорганизатори и / или изложители, можете да изразявате предпочитанията си, когато се регистрирате за събития или можете да се свържете с БАПИОТ директно. Споделянето на личната ви информация със спонсора ви позволява да получите безплатно съдържанието. Предоставяме на участниците възможност да не получават маркетингови съобщения от спонсора или от БАПИОТ.

Клиенти за информационни и образователни дейности 

Ако участвате в обучение, организирано от БАПИОТ, може да се регистрирате директно при нас, в който случай ние събираме вашето име и информация за контакт директно от вас. Можете алтернативно да се запишете за обучение - или да сте записан за обучение - от или чрез трета страна като един от нашите партньори за обучение или ваш собствен работодател. Можем също така да използваме независими изпълнители, които да провеждат обучението, а трети страни да предоставят място за обучение. Вашата лична информация ще бъде съхранявана в нашата база данни  и може да бъде споделена с нашите обучителни партньори, обучители и / или мястото, където се провежда събитието (за да потвърдите самоличността си при пристигането си). Партньорите по подготовка на събитията на БАПИОТ, обучителите и домакините на тренировъчните центрове са се договорили с нас да не споделят информацията ви с други хора и да не използват вашата лична информация освен да ви предоставят продукти и услуги на БАПИОТ. 

 

Вашата кореспонденция с БАПИОТ

Ако ни отговаряте по имейл, пощата или друга форма на комуникация, ние може да запазим такава кореспонденция и съдържащата се в нея информация и да я използваме, за да отговорим на вашето запитване; да ви известява за конференции, публикации или други услуги на БАПИОТ; или да поддържаме отчет за жалба, заявка за настаняване и други подобни. Както винаги, ако искате БАПИОТ да "изтрие" вашата лична информация или по друг начин да не се свързва с вас, моля свържете се с нас на a.simeonova@bgtextiles.org

Забележка: Ако поискате от БАПИОТ да не се свързва с вас по имейл на определен имейл адрес, БАПИОТ ще запази копие от този имейл адрес в списъка си "не изпращай", за да се съобрази с вашата заявка.

БАПИОТ има законен интерес да поддържа личната информация на тези, които доброволно комуникират с нас.

Цели за обработка на вашите данни

Както е обяснено по-горе, БАПИОТ обработва данните ви, за да ви предостави стоките или услугите, включително услуги за членство, събития, публикации и друго съдържание, сертификация и обучение.

Ние използваме тази информация, за да прецизираме нашите услуги, за да ги приспособим по-добре към вашите нужди и да общуваме с вас за други услуги, които БАПИОТ предлага. През повечето време асоциацията трябва да обработва вашите лични данни, за да изпълнява услуги (членство и всички съпътстващи ползи и професионални възможности, които БАПИОТ предоставя). Понякога БАПИОТ има легитимен интерес да обработва данни, за да разбере по-добре нуждите, опасенията и интересите на членовете и клиентите си, така че да може да работи оптимално като сдружение и като бизнес. 

Стремим се към прозрачност при обработването на Вашите данни. Написахме нашата Политика за поверителност на личните данни и свързаните с нея документи на достъпен език, без твърде усложнени изрази и съдържащи достатъчно информация.

 

Лична информация, която получаваме от трети страни

БАПИОТ получава лична информация за лица от трети страни. Това може да се случи, ако вашият работодател е корпоративен член на БАПИОТ и ви запише за обучение, сертификация или членство. Един от третите ни партньори за обучение може също да сподели личната ви информация с БАПИОТ, когато се регистрирате за обучение, сертификация или членство чрез този партньор за обучение.

 

Какво ще стане, ако не ни предоставите данните си

Можете да получавате много от услугите на БАПИОТ, без да ни предоставяте вашите лични данни. Голяма част от информацията на нашия уебсайт е достъпна и за тези, които не са членове на БАПИОТ. Можете дори да въведете минимално количество информация (име и информация за контакт) в онлайн каталога си на членовете на БАПИОТ, ако желаете, и можете да редактирате потребителския си профил по всяко време. Необходима е лична информация, за да може БАПИОТ да ви предостави услугите.

Използването на уебсайта www.bgtextiles.org 

Както в повечето други уебсайтове, тoзи на БАПИОТ събира определена информация автоматично и я съхраняват в лог файловете. Информацията може да включва адресите на интернет протоколите (IP), региона или общото местоположение, на което компютърът или устройството ви имат достъп до интернет, тип браузър, операционна система и друга информация за използването на уебсайта на БАПИОТ, включително история на страниците изглед. Използваме тази информация, за да проектираме нашия сайт, за да отговорим по-добре на нуждите на нашите потребители. Може също да използваме Вашия IP адрес, за да помогнем при диагностицирането на проблеми с нашите сървъри и да администрираме нашия уеб сайт, да анализираме тенденциите, да проследяваме движенията на посетителите и да събираме широка демографска информация, която ни помага да идентифицираме предпочитанията на посетителите. Уеб сайта на БАПИОТ също използва бисквитки и уеб маяци. Те не проследяват потребителите, когато преминават към уебсайтове на трети страни, не им предоставят насочена реклама и следователно не отговарят на сигнали "Не" (DNT).

 

БАПИОТ има законен интерес да разбере как членовете, клиентите и потенциалните клиенти използват неговите уебсайтове. Това помага на БАПИОТ да предоставя по-подходящи продукти и услуги, като обменя стойност на нашите спонсори и корпоративни членове и осигурява подходящ персонал за посрещане на нуждите на членовете и клиентите.

Бисквитки и уеб маяци

 

"Бисквитките" са части от данни, които уеб сайтовете прехвърлят на твърдия диск на потребителя за целите на воденето на записи. Web маяците са прозрачни пикселни изображения, които се използват за събиране на информация за използването на уебсайтовете, за реагиране и проследяване на електронна поща.

 

Сайтовете използват "бисквитки" и уеб маяци, за да им осигурят подобрена функционалност (напр. Потребителски идентификационни номера и подкана за пароли и регистрация на конференции) и обобщени данни за трафика (напр. Кои страници са най-популярни). Тези "бисквитки" могат да бъдат доставени в контекст от първа или трета страна. БАПИОТ може също така да използва "бисквитки" и уеб маяци във връзка с електронните писма, предоставени от БАПИОТ. Нашия сайт също така улавя ограничена информация (потребител-агент, HTTP препращач, последният URL, поискан от потребителя, кликвания от страна на клиента и сървъра) относно посещенията на  сайт; можем да използваме тази информация, за да анализираме общите модели на трафика и да извършваме рутинна поддръжка на системата. Имате много възможности по отношение на управлението на "бисквитките" на вашия компютър. Всички основни браузъри ви позволяват да блокирате или изтривате "бисквитките" от вашата система. За да научите повече за способността си да управлявате "бисквитките" и уеб маяците, моля, направете справка с функциите за поверителност в браузъра си.

 

Тези уебсайтове използват Google Анализ, услуга за уеб анализ, предоставена от Google, Inc. ("Google"). Google Анализ използва "бисквитки", които са текстови файлове, поставени на компютъра ви, за да помогнат на уебсайтовете да анализират как потребителите ги използват. Информацията, генерирана от "бисквитката" за използването на уебсайтовете (включително вашия IP адрес), ще бъде предадена и съхранявана от Google на сървъри в САЩ. Google ще използва тази информация за целите на оценката на използването на уебсайтовете, съставянето на отчети за дейността на уебсайтовете за операторите на уебсайтове и предоставянето на други услуги, свързани с дейността на уебсайтовете ни и използването на интернет. Google може също да прехвърли тази информация на трети страни, когато това се изисква от закона, или когато такива трети страни обработват информацията от името на Google. Google няма да свърже вашия IP адрес с други данни, съхранявани от Google. Можете да откажете използването на "бисквитки", като изберете подходящите настройки в браузъра си, но имайте предвид, че ако направите това, може да не успеете да използвате пълната функционалност на сайта ни. С използването на уебсайта на БАПИОТ Вие давате съгласието си за обработката на данни за вас от Google по начина и за целите, посочени по-горе.

 

Не следи“ политика.

БАПИОТ проследява потребителите, когато преминават от нашия  публичен уебсайт (www.bgtextiles.org) в нашата част "зона за членове " на сайта  като влязат с потребителското си име и парола, БАPIOT съхранява достъп до уебсайтове на трети страни, когато даден потребител е на сайта на БАПИОТ и кликне върху хипервръзка. Но БАПИОТ не проследява потребителите до следващи сайтове и не им обслужва целева реклама. Поради това БАПИОТ не отговаря на сигнали "Да не се проследи" (DNT). 

Кога и как споделяме информация с другите

Информацията за състоянието на активността ви се поддържа заедно с профила ви за членство или профил. Личната информация, която БАПИОТ събира от вас, се съхранява в една или повече бази данни, хоствани от трети страни, намиращи се в България. Тези трети страни не използват и нямат достъп до вашата лична информация, за каквато и да е друга цел, освен съхранение и извличане в облак. Понякога БАПИОТ ангажира трети страни да ви изпращат поща, включително такива като материали от спонсори на събития.

 

Ние не разкриваме личните ви данни на трети страни за тяхна независима употреба, освен ако: (1) не ни упълномощите; (2) във връзка с хостваните на БАПИОТ съфинансирани конференции, както е описано по-горе; (3) информацията е предоставена за спазване на закона (например да спазваме заповед за претърсване, призовка или съдебно разпореждане), да приложим споразумение, което имаме с вас, или да защитим нашите права, собственост или безопасност или правата , собственост или безопасност на нашите служители или други; (4) информацията се предоставя на нашите агенти, доставчици или доставчици на услуги, които изпълняват функции от наше име; (5) да решавате спорове, искове или лица, демонстриращи законни правомощия да действат от ваше име; и (6) чрез директорията на членовете на БАПИОТ.

Запазените права на субекта на данните

Вие, като субект на обработка на лични данни, имате право да упражните посочените по-долу Ваши права.

Преди да имате тази възможност, е необходимо да Ви идентифицираме, като идентификацията Ви ще извършим на място в нашия офис.

Определеният в Регламента срок за отговор на Вашето искане е до 1 (един) месец, който ние ще спазим, следвайки приетите от нас процедури.

Вие може да подадете искането си  в хартиен вид – от нашия офис и ние ще Ви уведомим по посочения от Вас начин за резултата от всяко Ваше искане по реда на GDPR.

 

Списък с правата Ви

·         Право във всеки един момент да оттеглите съгласието си за обработка на личните Ви данни съгласно изискванията на Регламента;

·         Право на коригиране на личните данни - ако смятате, че има грешка в събраните за Вас лични данни, може да поискате тяхната корекция. Ще трябва да ни посочите верните според Вас данни.

·         Право на достъп до личните Ви данни - имате право да получите потвърждение дали обработваме Вашите лични данни и ако е така, да получите достъп до тях. Заедно с данните ще Ви дадем достъп и до задължителната информация, описана в чл. 15, т. 1 от Регламента.

·         Право на изтриване на личните Ви данни - може да поискате да бъдете забравен, като ние ще преценим дали са изпълнени изискванията на чл. 17 от Регламента.

·         Право на ограничаване на обработването - означава маркиране на съхранявани лични данни с цел ограничаване на обработването им в бъдеще. Ако искате да запазим Вашите лични данни, без да ги обработваме, може да пуснете искане по тази точка.

·         Право на преносимост на данните - може да поискате събраните от нас лични данни за Вас да бъдат предадени в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене вид. Към момента нямаме възможност пряко да прехвърлим данните Ви на друг администратор.

·         Право на възражение – по всяко време може да възразите срещу обработката на лични Ви данни, включително профилиране и директен маркетинг.

·         Право да поискате от Администратора на личните Ви данни да уведомите третите лица, на които Администраторът е предоставил Вашите данни, по отношение на коригиране, изтриване или ограничаване на обработването на личните данни. Във всички случаи, когато упражните някое от горепосочените права, ние ще уведомим тези трети лица за Вашето искане.

·         Имате право на жалба до Комисия за защита на личните данни, която се подава във форма и с реквизити съгласно установеното в закона.

 

Ако искате да имате достъп до вашите лични данни, които БАПИОТ обработва за вас, моля, свържете се с нас на адрес: гр. София, бул. Др. Цанков 36, МТЦ Интерпред, офис 335Б.

Можете също така да поискате информация относно: целта на обработката; категориите на съответните лични данни; кой друг извън БАПИОТ може да е получил данните от БАПИОТ; какъв е източникът на информацията (ако не сте я предоставите директно на БАПИОТ); и колко дълго ще бъде съхранявана.

Достъп до вашите лични данни ще ви бъде предоставен безвъзмездно (на членовете на БАПИОТ), присъстващите на конференция и други при поискване от БАПИОТ на адрес: гр. София, бул. Др. Цанков 36, МТЦ Интерпред, офис 335Б. Ако достъпът не може да бъде предоставен в разумен срок, БАПИОТ ще ви предостави дата, когато информацията ще бъде предоставена. Ако по някаква причина достъпът бъде отказан, БАПИОТ ще даде обяснение защо отказва достъп.

 

Сигурност на вашата информация

За да защитим поверителността на данните и личната информация, която предавате чрез използването на нашите сайтове, поддържаме физически, технически и административни гаранции. Ние непрекъснато актуализираме и тестваме нашата технология за сигурност. Ние ограничаваме достъпа до вашите лични данни до онези служители, които трябва да знаят тази информация, за да ви предоставят услуги. Освен това обучаваме нашите служители относно важността на поверителността и запазването на неприкосновеността на личния живот и сигурността на вашата информация. Ние се ангажираме да предприемем подходящи дисциплинарни мерки, за да наложим отговорностите на нашите служители по отношение на неправомерна обработка на лични данни.

Съхранение и задържане на данни

Вашите лични данни се съхраняват от БАПИОТ на нейните сървъри, на сървърите на услугите за управление на бази данни, базирани на облаците,  намиращ се на територията на България. БАПИОТ запазва данни за продължителността на бизнес отношенията на клиента или члена с БАПИОТ и за определен период от време (2 години), за да позволи на членовете да си възстановят профилите, ако решат да подновят членството си, да анализират данните за собствените операции на БАПИОТ и за историческо и архивиране свързани с историята на БАПИОТ като асоциация за членство. За повече информация за това къде и колко време се съхраняват вашите лични данни и за повече информация относно вашите права на изтриване и преносимост, моля, свържете се с контактното лице на БАПИОТ по тази тема.

Промените и актуализациите в Политиките за поверителност

С използването на сайта на БАПИОТ приемате Общите условия, съдържащи се в тези Политики за поверителност и Условията за ползване и / или всяко друго споразумение, което можем да имаме с вас. Ако не сте съгласни с някой от тези Общи условия, не трябва да използвате тези Сайтове или услуги от БАПИОТ. Вие се съгласявате, че всеки спор относно поверителността или условията, съдържащи се в тези политики за поверителност и Условията за ползване или друго споразумение, което имаме с вас, ще се регулира от законите на България.

 

Тъй като нашата организация се променя, се очаква тази Политики за поверителност и Условия за ползване да се променят. Ние си запазваме правото да променяме Декларацията за поверителност и Условията за ползване по всяко време, по каквато и да е причина, без предизвестие, освен публикуването на измененото известие за защита на личните данни и Условията за ползване на този сайт. Можем да изпращаме периодични напомняния по електронната поща за нашите известия и условия и ще изпращаме на членовете на БАПИОТ електронна поща за съществени промени в тях, но трябва често да проверявате нашия сайт, за да видите текущите Известия за поверителност и Условията за ползване, които са в сила, което може да е било направено. Разпоредбите, съдържащи се тук, заменят всички предишни известия или изявления относно нашите практики за поверителност и условията, които регулират използването на нашите Сайтове.